Huisstijl laten ontwerpen, ux designer, website laten maken rotterdam, grafisch ontwerper

Een huisstijl laten ontwerpen in 5 stappen

Een professioneel huisstijl ontwerp is belangrijk om meerdere redenen. Als de huisstijl een eenheid vormt en een geloofwaardige, herkenbare en professionele uitstraling heeft, dan kiest de klant sneller voor jouw product of dienst. Dit zorgt dus voor meer omzet.

Heb je al een huisstijl maar wil je graag weten wat er beter kan? Neem contact op en dan vertellen we je graag meer. Lees ook het blog ‘5 voordelen van een huisstijl laten ontwerpen’ waarin wij de waarde van een huisstijl uitleggen.

In dit blog vertellen wij hoe je in 5 stappen een huisstijl ontwerp realiseert.

1. Kijk goed om je heen

Hoe doen jouw concurrenten het qua aanpak? Wat kan hier beter aan? Dát ga jij doen!

Kijk naar huisstijlen die jou inspireren.

Een goed huisstijl ontwerp bepaald of je een product of merk serieus neemt. Kijk eens naar websites, winkels of logo’s van vakgenoten, maar kijk vooral ook eens daarbuiten. Ga eens na welke huisstijlen jou aanspreken.

Kijk naar de concurrentie

Met de USPs ga je bepalen wat jou uniek maakt en waarom de klant naar jou moet komen. Je concurrentie doet dit ook, dus kijk goed naar hoe zij zich profileren. Onderzoek waarin jij je kan onderscheiden van hen.

2. Bepaal je USPs

USP betekend Unique Selling Point, ofwel een unieke eigenschap waarmee jij je onderscheidt van de concurrent. Je bereikt jouw doelgroep het beste als je iets unieks te bieden hebt. Beantwoord hierbij de vraag: Waarom moet de klant voor mij kiezen?

De uitkomst zal je ook een richting geven over de uitstraling van het huisstijl ontwerp.

3. Huur een professionele grafisch ontwerper in

Ga op zoek naar een professionele grafisch ontwerper die ervaring heeft met huisstijl ontwerp en bij jouw bedrijf een passende huisstijl kan ontwerpen.

4. Deze professional maakt een passend ontwerpvoorstel

Bij stap 1 en 2 heb je zelf al een groot stuk onderzoek gedaan waardoor de grafisch ontwerper direct aan de slag kan. Met deze punten stel je een briefing op waarmee je jouw wensen kenbaar maakt aan de professional. Deze maakt dan een passend voorstel voor een professioneel huisstijl ontwerp.

Lees het blog ‘hoe brief je een ontwerper?’ om alles op een rijtje te zetten zodat de grafisch ontwerper direct met jouw wensen aan de slag kan gaat.

5. Voorstel bespreken

Samen met de professional bespreek je het huisstijlvoorstel en worden de schetsen verder uitgewerkt zodat alle losse communicatiemiddelen bij elkaar passen. En dat het je doelgroep aanspreekt.

Ken jij of ben jij iemand die op zoek is een huisstijl ontwerp? Wij helpen je graag.
Vul hier een offerteaanvraag in of neem contact met ons op.

Share This