digital design, ux designer, website laten maken Rotterdam, grafisch ontwerper

Digital design: Wij gingen twee dagen naar het KIKK Festival in België.

Kraakmakend zit nooit stil. Wij blijven graag creatief, dus daarom vinden we het belangrijk om geïnspireerd te blijven. Daarom gingen we naar het tweedaagse KIKK Festival in Namur, België. Alleen het webdesign van KIKK kikk.be doet onze hart al sneller kloppen. Blij worden we ervan! Het festival is ondergebracht op verschillende locaties, allen op loopafstand van elkaar in het gezellige binnenstadje van Namen.

Storytelling net zo belangrijk in digital design

KIKK is een internationaal festival over de digital en creative design. Met de focus op artistieke en economische betrokkenheid van nieuwe technologie. Deze 7e editie staat in het teken van storytelling. We hebben vooral veel KIKK Talks – lezingen – gevolgd. Dat zijn toch de hoofdpijlers van het festival. Omdat er ook Franse Talks werden gegeven (wel jammer, want de onderwerpen waren wel interessant), hadden we regelmatig de tijd om ook diverse exposities te bezoeken. Van high-tech en virtual reality kunst tot bizarre performances.

Voor ons waren de KIKK Talks van Clare Patey (Empathy Museum), Jifei OU (MIT Media Lab), Kelli Anderson (designer) en Matthieu Lorrain (Google) de hoogtepunten. Juist vanwege de uiteenlopende onderwerpen die toch allen storytelling terug laten komen in hun werk: van een fysiek ‘ervaringen’ museum, 3D printdesign van biologische structuren op micro- en macroniveau, augmented reality van Google en grafisch 3D boekontwerp.

Bekijk de foto’s onderaan deze blog voor een sfeerimpressie.

Inspirerende editie voor digital en creative design

Deze editie was naar (eigen zeggen van KIKK) groter dan voorgaande edities. Meer locaties en meer exposities. Je hoeft thuis ook echt niet eerst alle lezingen in je hoofd te stampen, want het festival komt met een handige app. Hier staat een uitgebreid programma op en je kan het meeste altijd wel meepakken. Alleen het gezellige stadje Namur is al gezellig om opnieuw te bezoeken. En met slechts 2 uurtjes rijden is het goed bereikbaar. Wie weet tot volgend jaar!

Nog meer inspiratie: We waren op de Dutch Design Week in Eindhoven.
Ben jij ook op zoek naar een inspirerend nieuw design? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Share This