professionele website laten maken, ux designer, website laten maken Rotterdam, grafisch ontwerper

Als grafisch ontwerper heb je steeds nieuwe inspiratie nodig: Wij gingen naar de Dutch Design Week

Wij hebben vorige maand de Dutch Design Week in Eindhoven bezocht en hebben ons laten inspireren door verschillende ideeën, experimenten, antwoorden en oplossingen van andere designers. In iedere expositie staat de kracht van design centraal. Wij starten in het Veemgebouw waar we onze ogen uitkijken aan de vele verschillende technieken die gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een jurk dat gemaakt is van bezems, een (voorheen saaie) tl-lamp die middels nieuwe materialen tot een designerstuk is omgetoverd waarbij sfeer een grote rol speelt of een fictieve tuin waarin een nieuw beeld van opvallende kleur, materiaal en objectcombinaties is gemaakt.

Als grafisch ontwerper werk je graag met je handen

In ons huidige werk zijn we voornamelijk bezig als digital, online en UX designer, maar de grafisch ontwerper in ons wordt altijd blij wanneer er iets fysieks gemaakt mag worden. Zo staan wij zeker een half uur te knutselen in de emaille werkplaats.

Inspelen op de actualiteit als designer

In het Design Perron is een groep afgestudeerden van de HKU te zien met hun werk die inhaken op het dagelijkse leven. Zo lopen we gelijk een ‘douche’ binnen waar allerlei taken op de tegels zijn geschreven. Deze weerspiegeld onze prestatiesamenleving en is aangepast om ons drukke schema met werken, relaties en gezin te onderhouden. Vooral de uitvoering ziet er tof uit. Tot slot hebben wij ons minutenlang vergaapt aan de projectie ‘We know how you feel’. Zie de impressie hieronder. Het samenspel tussen licht en geluid werkt rustgevend en staat even haaks op het drukke leven dat blijft doorgaan.

Een inspirerende dag voor een grafisch ontwerper

Er is op de Dutch Design Week in Eindhoven ontzettend veel te zien. Je zal hier eigenlijk 2 tot 3 dagen moeten uittrekken wil je alles bezoeken. Wij begonnen met een vooraf bepaalde design route, maar weken hier al snel weer vanaf toen duidelijk werd dat er zo ontzettend veel te zien is. Wij hadden het gelukt van een ervaren DDW-ganger te horen wat sowieso de moeite waard is. Je komt ons volgend jaar weer tegen!

Nog meer inspiratie: We waren op het tweedaagse KIKK festival in België.
Ben jij ook op zoek naar een inspirerend nieuw design? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Share This