professionele website laten maken, ux designer, website laten maken Rotterdam, grafisch ontwerper

Voordelen van een professionele website laten maken

Een professionele website laten maken draagt bij aan het gebruikersgemak van de bezoeker. Ga voor jezelf eens na hoe jij op internet opzoek gaat naar een product of dienst. Stel: je zoekt een eetkamertafel. Je gaat naar een zoekmachine en dan typ je iets in als ‘eetkamertafel’. Verder dan pagina 1 zal je niet zoeken als jouw droomtafel er niet tussen staat.

Dan maak je de zoekwoorden specifieker: ‘marmeren eetkamertafel’ of ‘eetkamertafel van eikenhout’. Lijkt bijna hetzelfde, maar het levert andere resultaten op. Of wat zeg je van een website dat zo klein is dat je die op je telefoon helemaal niet kan lezen. Je haakt binnen 1 seconde af en zal nooit meer terugkeren naar die website.

Men googelt door het gebruik van zoekwoorden naar een product of dienst en komen daarbij niet meer binnen op de homepage. En op een mooi grafisch ontworpen website die technisch goed in elkaar zit zal de bezoeker langer blijven en sneller tot actie overgaan. Wij kunnen je hierbij helpen!

Waarom zal je een professionele website laten maken?

Kosten website

Van tevoren bepalen hoeveel een website kost is lastig. Vergelijk het met je eisen voor de eetkamertafel: hoe groot moet de tafel zijn, ga je ook voor nep marmer of kersenhout? Deze keuzes bepalen uiteindelijk wat je gaat betalen. Dit geldt ook voor een professionele website. De kosten voor een nieuwe website bepaald wanneer wij weten wat de functionaliteit, uitstraling en doel van de website is. Enkele doelen:

  • Meer omzet uit de site halen
  • Beter gevonden worden
  • Huidige site is verouderd en heeft een redesign nodig.

Deze doelen kan je – voordat je naar een webdesigner stapt – van tevoren al op een rijtje zetten.

Vindbaarheid

Zoals hierboven al kort beschreven is het voor een professionele website belangrijk dat deze gevonden wordt in de zoekmachines. De concurrentie is groot, dus hoe zorg je ervoor dat jouw website erbovenuit springt.

Conversieratio

De bezoeker zit op jouw website. Te gek, maar nu moet er ook actie ondernomen worden. Bij een webshop wil je direct een product verkopen, maar bij een dienst wil je dat de bezoeker contact met je opneemt voor een afspraak of offerte. Ook hier komt een professioneel webdesign bij kijken.

Design

Maak een goede betrouwbare, herkenbare en professionele indruk op je bezoekers door een aantrekkelijke website.

Voordelen van een professionele website laten maken

Mooi design volgens de laatste standaarden

Een professionele website voldoet aan een responsive of adaptive design. Twee moeilijke woorden, maar het komt erop neer dat de website zowel op de laptop als op je telefoon gebruikersvriendelijk en overzichtelijk werkt. Anders klikt de bezoeker binnen 1 seconde weg en loop jij omzet mis.

Geen technische kennis of design kennis nodig

Laat het aan de professional over. Die weet wat de laatste trends zijn op het gebied van webdesign. Jij geeft aan wat je inspireert en wat het doel is met de website.

De vindbaarheid in Google wordt vergroot

Een groot stuk wordt opgevangen middels goed geschreven SEO teksten. SEO staat voor search engine optimization en komt neer op zoekmachineoptimalisatie. Door het gebruik van relevante trefwoorden, trefwoordcombinaties en zoektermen scoort je webpagina hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine. Wij werken samen met verschillende SEO tekstschrijvers die ons daarbij ondersteunen.

Er komen meer leads uit doordat jouw klant op de juiste plek terecht komt

Iedere pagina op jouw website moet zo zijn ingericht dat er meteen een call-to-action aanwezig is. De stap naar een product aanschaf, afspraak of offerte aanvraag moet zo klein mogelijk zijn. Het liefst maar 1 muisklik.

Je komt geloofwaardig en betrouwbaar over bij een professionele website

Zoals eerder al beschreven zorgt een betrouwbare, herkenbare en professionele indruk ervoor dat je bezoekers en conversie omhoog gaat.

Goeie ordening van informatie

Omdat de meeste websites het vaakst worden bezocht vanaf een mobiele telefoon, is het van belang dat alleen informatie die ertoe doet zichtbaar is op je website. Zet niet eerst vijf foto’s onder elkaar en dan pas een klein stukje tekst. Begin met goed beeldmateriaal en daarna met een relevante tekst. De bezoeker zoekt meteen naar de benodigde informatie. Onder goed beeldmateriaal wordt duidelijke en scherpe foto’s verstaan, bij voorkeur met mensen erop. Foto’s gemaakt met een smartphone bij weinig licht zijn niet bruikbaar en dus af te raden. Ondanks het gemak van stockfotografie, bestaat ook hier hele slechte kwaliteit van.

Een professionele website laten maken

Het grootste voordeel van een professionele website laten maken is dat je er meer omzet uit haalt. Zorg voor een overzichtelijke website waarbij altijd een call-to-action naar een product of dienst aanwezig is, dat de fotografie een ondersteunende rol heeft en dat de teksten goed zijn geschreven. Lees ook het blog ‘een website laten maken in 5 stappen’ om direct aan de slag te gaan. Ken jij of ben jij iemand die op zoek is een professionele website? Wij helpen je graag.

Share This