Fotograaf

Door de Friese zusjes Marcha en Renate werd ik gevraagd om een portret van hen te maken. Als kado voor hun ouders, ter gelegenheid van hun 40 jarige huwelijk.
Uiteraard een leuke opdracht en mijn fantasie sloeg meteen op hol. Zo’n portret is prima te maken in de studio, maar veel leuker is het om op locatie een fotoshoot te doen! Een mooie locatie, passend bij de twee zusjes was snel bedacht, maar iets minder snel gevonden. Een weiland met een oud hollands hek als decor. Hekken en weilanden heeft Nederland genoeg, maar fotogenieke hekken zijn toch een ander verhaal. Met een kritische blik, rijdend door de polder, is er toch een geschikt hek gevonden.
Op hoge hakken en met alle foto apparatuur zijn wij door het weiland heen gelopen en kwamen we bij het hek aan. De shoot kon beginnen. De sfeer zat er goed in en de meiden hebben duidelijk een echte zussenband met elkaar. Er werden veel grappen gemaakt en zelfs voor de koeien die op ons af kwamen stormen waren ze niet bang.

Na een kleine 1,5 uur geduldig de aanwijzingen opvolgen van de fotograaf zat het er op voor Marcha en Renate. Het resultaat: een schilderachtig, mysterieus portret, met twee hele mooie meiden!
Deze week zijn hun ouders verrast met de foto. Zij zijn ook erg blij met het resultaat vertelde Renate. De foto hangt nu ingelijst en wel aan de muur, in het huis van hun ouders.
Voor een groter weergave, klik op de slider hieronder.

Share This